WSZYSTKIE ZAMÓWIENIA ZŁOŻONE PO 09.07.2024 BĘDA REALIZOWANE OD 23.07.2024. ZA UTRUDNIENIA PRZEPRASZAMY

 

 

Wędzonki

Szynka Pokusa 0,7 kg Szynka Pokusa 0,7 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

52,99 zł

( 1 kg = 75,70 zł )
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Wiejski baleron 0,5 kg Wiejski baleron 0,5 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

32,99 zł

( 1 kg = 65,98 zł )
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Schab pieczony z góralskiego stołu 0,6 kg Schab pieczony z góralskiego stołu 0,6 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

43,99 zł

( 1 kg = 73,32 zł )
szt.
zobacz więcej
Szynka krucha otulanka 0,6 kg Szynka krucha otulanka 0,6 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

43,99 zł

( 1 kg = 73,32 zł )
szt.
zobacz więcej
Boczek pieczony Zadymak 0,6 kg Boczek pieczony Zadymak 0,6 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

42,99 zł

( 1 kg = 71,65 zł )
szt.
zobacz więcej
Szynka zadymiona wiśnią 0,6 kg Szynka zadymiona wiśnią 0,6 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

42,99 zł

( 1 kg = 71,65 zł )
szt.
zobacz więcej
Szynka wołowa wolno peklowana 0,6 kg Szynka wołowa wolno peklowana 0,6 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

59,99 zł

( 1 kg = 99,98 zł )
szt.
zobacz więcej
Szynka spod lady 0,5 kg Szynka spod lady 0,5 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

40,99 zł

( 1 kg = 81,98 zł )
szt.
zobacz więcej
Szynka na fali 0,5 kg Szynka na fali 0,5 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

41,99 zł

( 1 kg = 83,98 zł )
szt.
zobacz więcej
Schab na bogato 0,5 kg Schab na bogato 0,5 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

42,99 zł

( 1 kg = 85,98 zł )
szt.
zobacz więcej
Boczek Zawijak 0,5 kg Boczek Zawijak 0,5 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

37,99 zł

( 1 kg = 75,98 zł )
szt.
zobacz więcej
  • nowość
Schab wędzony po swojsku 0,5 kg Schab wędzony po swojsku 0,5 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

37,99 zł

( 1 kg = 75,98 zł )
szt.
zobacz więcej
Polędwiczka Smakoszka 0,33 kg Polędwiczka Smakoszka 0,33 kg
Producent: Wiejska Zadyma
Cena:

27,99 zł

( 1 kg = 84,82 zł )
szt.
zobacz więcej
  • nowość

Wędzonki

Wędzenie wędlin
 to jedna z najstarszych metod konserwowania mięsa. Wędzone mięso jest nie tylko dłużej świeże, ale też zyskuje wyjątkowy smak i aromat. Wędzenie to proces, który wymaga trochę cierpliwości i wiedzy. Najczęściej używanym rodzajem drewna do wędzenia jest dąb, ale stosowane są też inne gatunki, takie jak buk, wiśnia czy jabłoń.
 


Wędzenie mięsa wymaga specjalnego sprzętu. Tradycyjnie, mięso było wieszane na specjalnych wieszakach, a następnie suszone i wędzone w specjalnych komorach. Obecnie, wędzenie mięsa jest łatwiejsze dzięki specjalnym wodzarkom, które pozwalają na precyzyjne kontrolowanie temperatury i czasu wędzenia. 


Wędzonki mogą być spożywane na wiele sposobów. Mogą być podawane na zimno jako przekąska lub składnik kanapek. Mogą też być dodawane do różnych dań, takich jak zupy, sałatki. Wędzonki są też popularnym dodatkiem do grillowanych mięs, dając im jeszcze bardziej intensywny smak.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl