Aktualności
Wiejska Zadyma – sklep internetowy z domowymi wędlinami (i nie tylko!)
Wiejska Zadyma – sklep internetowy z domowymi wędlinami (i nie tylko!)

Wiejska Zadyma – sklep internetowy z domowymi wędlinami (i nie tylko!)

 

Wyobraź sobie małą dziewczynkę z warkoczykami. Siedzi w kuchni i przygląda się babci, która w skupieniu przygotowuje posiłek. Wokół unoszą się zniewalające zapachy: swojskiej szynki, domowej kiełbasy, aromat pasztetów i pieczeni. Aż ślinka cieknie…

 

To wspomnienie z dzieciństwa, jakich wiele. Być może masz podobne? Na tym ta historia mogłaby się zakończyć – jednak nie dla dziewczynki z warkoczykami. W tym przypadku stała się początkiem zadymy. Wiejskiej Zadymy!

 

Pomysł na sklep internetowy z domowymi wędlinami

 

Mała dziewczynka dorastała. Z czasem poznała tradycyjne receptury i rodzinne tajniki przyrządzania najlepszych domowych wędlin oraz innych mięsnych wyrobów. Korzystała z nich, udoskonalała. Raczyła swoimi specjałami rodzinę i przyjaciół, aż w końcu postanowiła, że nie może pozostawić tych wyjątkowych smaków tylko dla najbliższych.

 

Tak – 18 lat temu – narodził się pomysł na sklep ze swojskimi wyrobami mięsnymi. Od momentu jego powstania niewiele się zmieniło. Wiejska Zadyma wciąż korzysta z rodzinnych przepisów i tradycji, by dostarczać najlepszej jakości wędliny na stoły Polaków. A „dziewczynka z warkoczykami” po dziś dzień osobiście dogląda procesu produkcji: od selekcji mięsa, przez jego leżakowanie w solance i naturalne wędzenie, aż po staranne pakowanie. W kwestii smaku i jakości nie idzie na żadne kompromisy.

Jak powstają domowe wędliny Wiejskiej Zadymy

 

Przygotowanie domowych wędlin i innych przetworów to niełatwa sprawa. Wymaga wprawy, cierpliwości i pasji. Na szczęście w Wiejskiej Zadymie mamy to w sobie od pokoleń.

 

  • Pierwszym krokiem jest dokładna selekcja mięsa. Sprawdzamy jego twardość i włóknistość, które w dużej mierze wpływają na smak. Wygrywają najdelikatniejsze, soczyste, świeże dostawy od lokalnych rolników i odpowiedzialnych gospodarzy z innych części Polski, którzy prowadzą zrównoważoną hodowlę.

 

  • Następnie mięso leżakuje w solance. Tu przydaje się nasza cierpliwość, bo proces ten trwa około siedmiu dni. Bez tego jednak nie ma mowy o zdrowych, smacznych, domowych przetworach mięsnych. Ich wyjątkowy smak i aromat wymagają czasu, nie ma tu dróg na skróty. Część wyrobów poddajemy naturalnemu wędzeniu, żadnych nie mrozimy. To żelazna zasada, której zawsze się trzymamy!

 

  • Co to znaczy domowa wędlina? To znaczy, że nie dodajemy do niej nic, czego nie znalazłbyś w kuchni swojej babci. Wzmacniaczom smaku, wypełniaczom, spulchniaczom, sztucznym dodatkom i aromatom mówimy nie. Dzięki temu osiągamy jakość i smaki zupełnie inne od tych znanych ze sklepowych półek. No bo nie da się „mieć ciastko i zjeść ciastko”. Albo domowo, albo masowo – u nas zawsze to pierwsze.

 

Swojskie wędliny z Wiejskiej zadymy – czym uraczymy Cię w naszym mięsnym sklepie online?

 

Przez lata asortyment Wiejskiej Zadymy ewoluował. Testowaliśmy, próbowaliśmy, serwowaliśmy znajomym. A kiedy osiągaliśmy pełną zgodę, że produkt jest idealny, wprowadzaliśmy go na sklepowe półki.

 

Produkty wieprzowe “jak dawniej”

 

Dziś możesz znaleźć u nas wyroby z mięsa wieprzowego, np. kiełbasy, szynki czy wędzonki. Zróżnicowanie tych rarytasów zadowoli kubki smakowe wszystkich smakoszy. Od gruborozdrobnionej, wędzonej kiełbasy „Chłopski rarytas”, po „Kiełbaskę grzechu wartą” – z chudego mięsa wieprzowego, z wyczuwalnym czosnkiem. Od „Niebiańskiej polędwiczki” peklowanej w zalewie, wędzonej zimnym dymem z drzew owocowych po „Wiejski baleron” – marynowany w zalewie z przyprawami, wędzony drewnem olchowym.

 

Lekkie wyroby drobiowe 

 

W Wiejskiej zadymie nie brakuje także wyrobów drobiowych, lżejszych i równie wyśmienitych jak inne produkty Wiejskiej Zadymy. Co powiesz na kiełbasę „Szlachecki epizod” i pieczeń „Niedzielny indyk na lekko”? Ze sprawdzonych źródeł wiemy, że to idealny przysmak również dla małych smakoszy. Także szynki i pasztety Wiejskiej Zadymy to coś, co porusza żołądki nawet największych niejadków.

 

Swojskie pasztety

 

Pasztet źle Ci się kojarzy? Faktycznie, te z supermarketu mają zwykle skład, który potrafi przerazić. Mięso w nich bywa, acz w niewielkich ilościach. Ale wiesz już, że to nie w Wiejskiej Zadymie. Te specjały w naszym wykonaniu są kremowe, aksamitne, aromatyczne i przede wszystkim – mięsne. Mamy propozycje wieprzowe, a także drobiowe i z dodatkiem mięsa króliczego.

 

Domowe podroby

 

Wisienką na naszym „mięsnym torcie” są podroby – smalec i kaszanka, które nie mają sobie równych. Po pierwszym kęsie przenoszą jedzącego do świata dzieciństwa, wakacji na wsi, po prostu beztroski.

 

Asortyment naszego sklepu internetowego z domowymi wędlinami jest zróżnicowany. Jednak wszystkie produkty łączy jedno – to po prostu „wędliny jak kiedyś”.

 

Wiejska Zadyma to nie tylko domowe wędliny

 

Jedzenie to dla nas rytuał. W życiu naszym i naszych pracowników ma duże znaczenie. Jednak jest coś ważniejszego – ludzie. To myśl o klientach przyświecała początkom Wiejskiej Zadymy. I tak jest do dzisiaj.

 

Troszczymy się o nich w każdym aspekcie, zapewniając najwyższe standardy obsługi. Budujemy relacje tak samo, jak tworzymy nasze wyroby: niespiesznie, uważnie, z ogromnym zaangażowaniem. Zawsze możesz do nas zadzwonić lub napisać, a my chętnie posłużymy radą. W Wiejskiej Zadymie mamy dla Ciebie czas.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl